Lespakket voor basisscholen:

Voor scholen

Sam’s Wereld van Textiel

Maakt kinderen bewust van de waarde van textiel en kleding

Bestel nu, bel 088 20 80 100 of mail info@samskledingactie.nl

Sam's Wereld van Textiel is een educatieve website voor het basisonderwijs. Het lespakket bestaat uit de educatieve website wereldvantextiel.nl voor de middenbouw en bovenbouw (groep 5,6, 7,8) en een introductiepakket voor de onderbouw. In de module voor de bovenbouw leren kinderen op een leuke manier vanalles over de verschillende aspecten van textiel, over hergebruik & recycling en over ontwikkelingshulp.

Voor de onderbouw is een voorleesboekje gemaakt: “Sammie en zijn lievelings t-shirt”. Met de daarbij geleverde handpop ‘Sammie’ kunnen ook de allerkleinsten kennis maken met Sam’s.

Wereldoriëntatie
Sam’s Wereld van Textiel wordt kosteloos aangeboden aan scholen die kledingdepot worden voor Sam’s. Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen zich actief inzetten voor maatschappelijke projecten, maar ook dat ze weten waaróm ze dat doen. Veel scholen zamelen kleding in, en door het lespakket gaat het inzamelen en recyclen ook echt leven voor de leerlingen. Sam’s Wereld van Textiel biedt leerlingen aan de hand van thema’s als hergebruik, mode en ontwikkelingshulp de mogelijkheid zich te oriënteren op de wereld om hen heen. Op deze manier wordt een kledingactie nog waardevoller.