Sam’s Kledingactie, dit doen we!

Sam’s Kledingactie, dit doen we!

Sam’s Kledingactie wil een groeiende geldstroom genereren voor onder meer projecten van Cordaid. Dit doet zij met een grote groep trouwe vrijwilligers die zich al jaren inzet om kleding in te zamelen.
Sam’s wil de band met deze vrijwilligers verstevigen om ook de in de toekomst te kunnen blijven rekenen op een gestage stroom kleding.

Inzamelen
Sam’s Kledingactie zamelt op verschillende manieren herdraagbare kleding en schoenen en in beperkte mate huishoudtextiel in. Je kunt herdraagbare kleding en schoenen inleveren bij kledingcontainers, kleding inleverpunten-aan-huis (depot’s) en tijdens de Kledingacties in voor- en najaar.

Transport
Onze chauffeurs halen de ingezamelde kleding op bij de inleverpunten.
Transporteurs kunnen zich legitimeren als vervoerders voor Sam's.

Sorteren
De ingezamelde kleding wordt verzameld in ons centrale magazijn in Leek. Vervolgens wordt het verkocht aan sorteerbedrijven, deze sorteren de kleding op soort, maat en kwaliteit.

Hergebruik
Herdraagbare kleding wordt getransporteerd naar landen buiten de Europese Unie. Met name naar Afrika en Oost-Europa. Hier is behoefte aan goede tweedehands kleding.
De kleding wordt op tweedehands markten verkocht tegen lage prijzen. Zo wordt kleding voor iedereen toegankelijk.

Recycling
Versleten of kapot textiel wordt gerecycled tot nieuwe materialen. Bijvoorbeeld tot poetslappen of vulling voor matrassen. Maar ook tot nieuwe kleding!

Doneren
De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat o.a. naar de ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood.