Terug naar prikbord

Sam's Wereld van Textiel wint Comenius EduMedia Award

Sam's Wereld van Textiel wint Comenius EduMedia Award

De lesmodule Sam's Wereld van textiel is op 25 juni jl. in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Comenius EduMedia Awards in Berlijn. Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) reikt de Comenius EduMedia Awards jaarlijks uit aan de meest innovatieve educatieve producten uit Europa. 

Www.wereldvantextiel.nl behandelt het nut van recycling maar ook de waarde van kleding voor ontwikkelingslanden en de manier waarop mensen over de hele wereld kleding gebruiken. De lesmodule Sam's Wereld van Textiel is onderdeel van een gratis lespakket inclusief spaarprogramma voor basisscholen die kleding inzamelen.

Sam's Wereld van textiel is ontwikkeld door medewerkster Eefje van Boxtel in samenwerking met educatief bureau Podium uit Utrecht. Sam’s Kledingactie wil een bijdrage leveren aan de bewustwording in Nederland. Door aandacht te vragen voor de problematiek in ontwikkelingslanden en mensen er op te wijzen dat ze op een heel eenvoudige manier, zonder direct geld te geven, kunnen bijdragen aan noodhulp.

sams wereld van textielsams wereld van textiel