Terug naar prikbord

Bewuste studentenvereniging in actie voor Mensen in Nood

Bewuste studentenvereniging in actie voor Mensen in Nood

 

"AWAke International, the Association of World Affairs, is de studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op sociale, maatschappelijke en milieu gerelateerde problemen en uitdagingen, zowel globaal als lokaal. Van 28 tm 30 april organiseerde de studievereniging een kledinginzamelingsactie voor de projecten van Cordaid Mensen in Nood. Het doel: bewustzijn creëren onder medestudenten.

Wij willen de mensheid meer bewust maken van wat er om hen heen gebeurt,’ vertelt Gijs van der Gracht, penningmeester bij AWAke International. ‘Wij organiseren fundraisers waarbij we geld ophalen voor goede doelen en initiatieven en symposia waarbij een specialist in bijvoorbeeld mensenrechten, conflict gebieden of in milieuverontreiniging uitgebreide en verdiepende informatie wil delen. Vaak organiseren we daarna een discussie waarbij ook de studenten zelf hun mening en vragen kunnen delen met de expert.’

Naast al deze academische activiteiten probeert AWAke International ook lokaal te helpen waar zij kan. Zo hebben zij bijvoorbeeld ook meegedaan met de OranjeFonds collecte.
De kledinginzameling met Sam’s Kledingactie bleek een groot succes onder de studenten. In totaal werd 180 kilo gebruikte kleding opgehaald. Van der Gracht: ‘Wij zijn blij dat we hiermee een klein beetje hebben kunnen bijdragen aan het geweldige werk dat Cordaid in verricht, onder andere in Bangladesh!