Nieuws

Terug naar Nieuws

Piet Veldman bijna 20 jaar vrijwilliger bij Sam's

Piet Veldman bijna 20 jaar vrijwilliger bij Sam's

PIET VELDMAN IS AL BIJNA 20 JAAR VRIJWILLIGER BIJ SAM'S KLEDINGACTIE

Het zorgt voor veel reuring en het is voor een goed doel

Noord-Scharwoude - Piet Veldman is van origine tuinder. De schuur achter het huis aan de dorpsstraat 618 – die voorheen diende als koelhuis voor de aardappelen, bollen en kool – dient nu al bijna 20 jaar als kledingdepot voor Sam’s kledingactie voor Mensen in Nood. Mensen uit Noord-Scharwoude en omgeving kunnen hier heel het jaar door hun kleding, textiel en schoeisel inleveren.

De deur van het oude koelhuis staat altijd open waardoor kledinggevers altijd terecht kunnen met hun kleding. ,De mensen zetten het dan vooraan in de schuur neer ‘, vertelt Piet Veldman. Om te voorkomen dat het geen bende wordt in de opslag verpakt hij de kleding in zakken en dozen en stapelt hij het geheel netjes op. Dit doet Piet samen met zijn assistenten Mart van Baar en Jack Pater.
,Het zorgt voor veel reuring en het is voor een goed doel’, antwoordt Piet op de vraag waarom hij depothouder is voor Sam’s Kledingactie. ,Dat is het sterke van het project, en de reden waarom het depot zo veel  kledinggevers aantrekt.’

Naast zelf actief bezig te zijn voor Sam’s Kledingactie heeft Piet Veldman het ‘inzamelvirus’ ook aan  vriend Cor Timmerman doorgegeven. In 1993 begon deze op aanraden van Piet ook een depot aan huis in het buurdorp Broek op Langedijk. Inmiddels heeft dit kledingdepot, in overleg met zijn buurman Dick Ten Bruggencaten, plaats gemaakt voor een kledingcontainer bij het tankstation aan de Hornweg 2 in Broek op Langedijk. Reden voor deze verhuizing is de gunstige ligging van het tankstation; mensen op doorreis kunnen na het tanken meteen even hun kledingzakken inleveren.
Bovendien biedt de ruimte naast de Carwash de mogelijkheid om de kleding dagelijks uit de containers te halen en op te slaan.

Sam’s Kledingactie komt een keer in de drie weken met een vrachtwagen langs de adressen van Piet en Cor om de ingezamelde kleding op te halen. Waarbij iedere rit zo’n 4.000 kilo aan kleding oplevert.

Piet Veldman tijdens de ophaaldag van de chauffeurs van Sam's

Cor Timmermans aan het werk in het depot naast tankstation Ten Bruggencate