Nieuws

Terug naar Nieuws

Definitieve opbrengst Voorjaarsacties bekend

Definitieve opbrengst Voorjaarsacties bekend

Bangladesh, Sam's Kledingactie

De Kledingacties die dit voorjaar georganiseerd zijn door onze vrijwilligers hebben in totaal 230.035 kilo textiel opgeleverd. Dit is - ondanks toenemende concurrentie op de kleding inzamelmarkt - meer dan in 2014. De opbrengst van de kleding komt ten goede aan de projecten van Cordaid Mensen in Nood in Bangladesh. Wij danken alle betrokken vrijwilligers en kledinggevers voor hun bijdrage! 

Bangladesh heeft het grootste bewoonde deltagebied van de wereld: het Patuakhali district. Het land kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8.000 mensen. En elke ramp weer verliezen mensen hun huizen en bezittingen. Wij Nederlanders winnen gelukkig sinds 1953 het gevecht met het water. Als geen ander hebben we hierin ervaring en expertise opgebouwd. Wij moeten hen, als waterbouwers, toch kunnen helpen?

Dankzij uw kleding donatie aan Sam’s Kledingactie kan Cordaid Mensen in Nood samen met lokale hulporganisaties de kwetsbare dorpen beschermen. Er worden degelijke dijken aangelegd en er wordt een preventieproject opgezet dat de bevolking leert hoe zij zich voor kunnen bereiden op rampen, zodat ze die op eigen kracht kunnen doorkomen. 

In het voor- en najaar organiseert Sam’s Kledingactie samen met haar vrijwilligers Kledingacties door heel het land. Gedurende een periode van zo’n 8 weken worden tijdelijk extra inleverpunten geopend. Dit geeft mensen de kans hun kledingkasten op te ruimen en zich klaar te maken voor het komende seizoen. Kledingacties als deze generen extra opbrengsten voor Cordaid Mensen in Nood.

Organiseer zelf een Kledingactie en help mee!
Organiseer ook een kledinginzamelingsactie voor Sam's Kledingactie. Eventueel samen met vrienden in jouw woonplaats mobiliseer je de bevolking om op een speciale actiedag kleding te brengen naar bijvoorbeeld een school, kerk of buurthuis. Sam’s Kledingactie ondersteunt je graag bij de organisatie. Bijvoorbeeld door flyers te verstrekken. Meer info? Stuur een email naar info@samskledingactie.nl of bel even met Sam’s via Tel. 073 687 10 60.