Nieuws

Terug naar Nieuws

Sam's Kledingactie trots als een pauw op 100 jarige vrijwilligster

Sam's Kledingactie trots als een pauw op 100 jarige vrijwilligster


Vandaag is een feestelijke, maar vooral een erg bijzondere dag voor Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood. Vrijwilligster mevrouw van Neijhof-Duurkoop uit Leidschendam bereikt op deze dag namelijk de respectabele leeftijd van 100 jaar. Hiermee is zij de oudste, nog actieve vrijwilliger van de stichting. Vanuit haar woning in Leidschendam zamelt zij nog steeds gestaag kleding en schoenen in, en dat al 45 jaar!

vrijwilligerswerk

Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood is een vrijwilligersorganisatie gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Als stichting zonder winstoogmerk zamelt zij al sinds 1967 gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel in voor de projecten van ontwikkelingsorganisatie Cordaid Mensen in Nood. Door heel het land helpen mensen mee met de kleding inzameling door een kledingdepot in te richten of een Kledingactie te organiseren. In totaal zijn dit zo’n 1.100 betrokken vrijwilligers. Veel van deze mensen zijn al tientallen jaren actief. Mevrouw van Neijhof-Duurkoop is met haar 45 jaar een vrijwilligster van het eerste uur te noemen. Het team van Sam’s Kledingactie is enorm trots op dit feit.

Het is geweldig en tamelijk uniek dat mevrouw van Neijhof-Duurkoop op deze hoge leeftijd nog steeds de fysieke kracht en ook het enthousiasme bezit om een kleding inzamelpunt draaiende te houden,’ aldus Monique Arends, directrice van Sam’s Kledingactie. ‘Wij zijn zo trots als een pauw! Namens alle collega’s wens ik mevrouw van Neijhof-Duurkoop een gelukkige 100ste verjaardag en een groots ‘dankjewel’ voor haar geweldige steun aan de projecten voor mensen in nood wereldwijd.’      

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk bij Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood? Lees hier meer...