Nieuws

Terug naar Nieuws

Kledinginzamelactie Vrouwen van Nu voor Peru

Kledinginzamelactie Vrouwen van Nu voor Peru

vrouwen van nu, sam's kledingactie

Op zaterdag 11 april 2015 organiseert Vrouwen van Nu Bloemberg een kledinginzamelactie ten gunste van plattelandsvrouwen in Peru. Met de opbrengst van de kleding wil Vrouwen van Nu de economische en sociale positie van vrouwen in de hooglanden van Peru verbeteren. De kledinginzamelactie vindt plaats bij:

Vrouwen van Nu Bloemberg, Bloemberg 9 te Veeningen
Tijd: 08.00 - 12.00 uur

Met het project van Vrouwen van Nu worden de inheemse vrouwen bereikt. Zij hebben door hun marginale positie binnen het land een achterstand in educatie, zelfvertrouwen en positie.
Vrouwen van Nu maakt het mogelijk dat de Peruaanse vrouwen zich verder bekwamen in ondernemerschap, het begrijpen van financiële producten en de benodigde vaardigheden die bijdragen aan het vergroten van hun economische, sociale en politieke positie.
Daarnaast worden middels de inzameling ook de locaties van Vrouwen van Nu in Nederland gesteund. Helpt u mee?

Wat gebeurt er met de kleding?
Vrouwen van Nu organiseert de kledinginzamelactie in samenwerking met stichting Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood. Sam's Kledingactie zamelt al sinds 1967 in heel Nederland kleding in; jaarlijks ruim drie miljoen kilo. De kledinginzameling verloopt via containers, depots en acties door vrijwilligers. Daarnaast wordt een deel van de kleding aangeleverd door bedrijven. De door Vrouwen van Nu ingezamelde kleding wordt verkocht aan sorteerbedrijven die de kleding doorverkopen aan afnemers in vooral Afrika en Oost-Europa, waar veel behoefte is aan betaalbare en goede kleding. Met de opbrengst van de verkoop steunt Vrouwen van Nu haar project voor plattelandsvrouwen in Peru. Een deel van de opbrengst gaat naar de noodhulp-, wederopbouw- en preventieprojecten van Cordaid Mensen in Nood. Cordaid Mensen in Nood is de hoofdbegunstigde van stichting Sam’s Kledingactie.

Wat kunt u inleveren (in gesloten plastic zakken):
Kleding, schoenen (samen gebonden) huishoudtextiel zoals lakens, dekens, gordijnen, kussenslopen, dekbedovertrekken en handdoeken.

Materialen die NIET kunnen worden ingenomen:
Knuffels – speelgoed – kussens – dekbedden – matrassen – vieze, natte of met olie besmeurde kleding/vodden – breigaren, bollen wol – vloerbedekking, matten en tapijt.