Nieuws

Terug naar Nieuws

Vrouwen van Nu in actie voor Peru

Vrouwen van Nu in actie voor Peru

Sam's Kledingactie heeft een Sam-Sam actie opgezet met Vrouwen van Nu. In deze nieuwe samenwerking kunnen afdelingen van Vrouwen van Nu een kleding inleverpunt starten. Een deel van de kledingopbrengst gaat vervolgens naar een eigen gekozen goed doel, in dit geval plattelandsvrouwen in Peru. 

Vrouwen van Nu
Vrouwen van Nu heeft als missie om met de kracht van vrouwen de leefomgeving te versterken. De vereniging heeft geen politieke of religieuze kleur. Elke vrouw is welkom. Met circa 46.000 leden georganiseerd in ruim 525 afdelingen is het de grootste vrouwenvereniging van Nederland. 

vrouwen van nu, sam's kledingactie

Plattelandsvrouwen in Peru
Op 11 juni 2013 tekenden Vrouwen van Nu en Rabobank een overeenkomst waarmee ze afspraken de komende jaren samen Peruaanse plattelandsvrouwen in de hooglanden van Peru te gaan versterken. De doelstelling is het verbeteren van de economische positie.

Vrouwen van Nu maakt het mogelijk dat de Peruaanse vrouwen zich verder bekwamen in ondernemerschap, het begrijpen van financiele producten en de benodigde vaardigheden die bijdragen aan het vergroten van hun economische, sociale en politieke positie. De Rabobank draagt zorg voor (micro)kredieten.

Help mee
Sam’s Kledingactie is een goede doelen organisatie en zamelt – samen met haar vrijwilligers - al meer dan 45 jaar gebruikt textiel in voor Cordaid Mensen in Nood. Door deze goederen, voornamelijk kleding, in te zamelen, door te verkopen of te recyclen, genereert Sam’s Kledingactie geld dat direct besteed wordt om de nood in ontwikkelingslanden te verlichten. 

In deze samenwerking tussen Sam’s Kledingactie en Vrouwen van Nu biedt Sam's u de mogelijkheid zelf kleding inleverpunt te worden. Dat is heel eenvoudig en kost weinig van uw tijd: heeft u een schuurtje of een garage?; dan kunt u al een kledingdepot aan huis beginnen. Mensen uit uw omgeving weten u te vinden en brengen zakken textiel naar uw depot. Met een gratis beschikbaar gestelde ‘kledingkliko’ hoeft u zelfs niet thuis te zijn.

Wilt u met uw afdeling kleding inzamelen voor de plattelandsvrouwen in Peru? Geïnteresseerde leden kunnen contact opnemen met Sam's via info@samskledingactie.nl of telefoonnummer 073.687.10.60.