Vrijwilligers

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kan Sam’s niet bestaan en kunnen we geen steun en hulp voor Mensen in Nood bieden.
Sam’s is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die tijd hebben en zich willen inzetten voor een goed doel:
hulp aan die mensen die het wereldwijd het hardst nodig hebben!

 

Wat kun je doen?

Actiecoördinator
Als actiecoördinator regel je een voorjaars- en een najaarsactie. Dat betekent dat je op een dag (of een paar dagen) in het voorjaar (april of mei) en in het najaar (september of oktober) een brengactie regelt. Je zoekt een geschikte plaats, vaak een kerk, een buurthuis of een winkelcentrum, waar je op door jou bepaalde dagen kleding in ontvangst neemt. Je regelt de publiciteit en trommelt zoveel mogelijk mensen op om kleding bij jou in te leveren. Dezelfde dag nog wordt de door jou ingezamelde kleding opgehaald en hoor je het resultaat.

Containerbeheerder
Als containerbeheerder houdt je toezicht op een stalen inzamelcontainer bij jou in buurt. Je kijkt regelmatig of alles bij “jouw” container in orde is, zorgt dat de container er piekfijn uitziet. En als de container vol is, regel je met de mensen van Sam’s dat de container geleegd wordt. Je bent maximaal een paar uurtjes per week kwijt.

Inzamelpunt aan huis, depothouder
Als je thuis een plekje over hebt, bijvoorbeeld een hoekje in je garage, een schuurtje of onder een carport en je kunt ingezamelde kleding opslaan, dan is depothouder worden iets voor jou. Je bent het gezicht van Sam’s in de buurt en neemt de kleding in ontvangst. Soms weten je buurtbewoners de weg en brengen ze de kleding zelf naar je depot. Je schakelt iedereen in die je kent en je verzorgt samen met Sams’ publiciteit voor je depot. Als je depot vol is, en dat kan al vanaf 50 zakken, bel je met Sam’s om te regelen dat alles opgehaald wordt.

Heb je interesse? Bel met Sam’s, 088 20 80 100 of mail: info@samskledingactie.nl
Je kunt ook het contactformulier gebruiken.