Sam's support Team 082

Sam's support Team 082

Stichting Roparun organiseert elk jaar een estafetteloop om mensen met kanker te helpen. In een tocht van meer dan 500 kilometer - van Parijs en Hamburg naar Rotterdam – leveren vrijwilligers, in teamverband, een sportieve prestatie én zamelen op die manier geld in voor mensen met kanker. Sam’s Kledingactie ondersteunt dit waardevolle initiatief en is supporter en sponsor van: team 082.

Team 082 bestaat uit 25 enthousiaste teamleden. Sommigen gaan al jaren mee, anderen gaan in 2014 voor het eerst de uitdaging aan. Iedereen heeft zijn of haar eigen reden om mee te doen, maar allemaal met het zelfde doel: Op 2e pinksterdag finishen op de Coolsingel en zo veel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en leveren naast de sportieve inspanning ook een inspanning om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto's, het houden van collectes en het verkopen van loten.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de zes teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt. Op die avond wordt ook de totale opbrengst van de Roparun bekend gemaakt. De afgelopen 22 edities van de Roparun is al meer dan 57 miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker.

Sam’s Kledingactie verzorgt als sponsor de sportkleding voor het team én zal de sporters uiteraard optimaal supporteren op weg naar hun einddoel. Zo levert Sam’s – naast hulp op internationaal niveau – indirect ook haar bijdrage aan waardevolle projecten in Nederland.

Wilt u ook sponsor en supporter worden van team 082? Op www.team82.nl kunt u een gift doen. Volg ons op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over het team!

In de afgelopen jaren heeft Stichting Roparun veel doelen kunnen ondersteunen. In 2014 kunnen onder andere de volgende doelen op steun rekenen:
Stichting De Kinderen in Dongen
· Bijdrage van EUR 3.000 voor een activiteiten weekend voor gezinnen waarvan een ouder kanker heeft;

Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht
· Bijdrage van EUR 3.200 voor vier warmhouddekens voor de afdeling oncologie;

Radbout Universitair Medisch Centrum in Nijmegen
· Bijdrage van EUR 7.200 voor mindfulness trainingen voor mensen met kanker;

Hospice Gasthuis Groningen in Groningen
· Bijdrage van EUR 20.000 voor de inrichting van de benedenverdieping van het hospice;

Stichting CliniClown Nederland in Amersfoort
· Bijdrage van EUR 54.500 voor twee speelkoffers binnen het VUMC en het Flevoziekenhuis.

Kijk voor meer informatie over de Roparun en de gesteunde goede doelen op www.roparun.nl