Terug naar prikbord

Hulp bij wederopbouw na cycloon Komen

Hulp bij wederopbouw na cycloon Komen

Eind juli veroorzaakte cycloon Komen grote problemen in Bangladesh en Myanmar. Samen met haar lokale partnerorganisaties zorgt Cordaid Mensen in Nood dat bewoners de draad weer kunnen oppakken.

Cycloon Komen raasde op 29 juli over delen van Bangladesh en Myanmar en veroorzaakte hevige regenval op plekken die eerder al getroffen waren door overstromingen en landverschuivingen. Zeker 500 mensen kwamen om het leven en duizenden inwoners verloren hun huis, bezittingen en voedselvoorraden.

In Bangladesh werkt Cordaid Mensen in Nood samen met Caritas Bangladesh aan het herstel van het normale leven. Bijna 3000 gezinnen krijgen geld om in hun eerste levensbehoeften te voorzien. Ook legt Mensen in Nood schuilplaatsen en sanitaire voorzieningen aan, zodat zo’n 1500 gezinnen bij een volgende overstroming veilig zijn.

Zaden voor Myanmar 
Samen met andere Nederlandse hulporganisaties helpt Cordaid Mensen in Nood ook inwoners van Myanmar bij het herstel van de voedselvoorziening. Door cycloon Komen zijn voedselvoorraden verwoest en rijstvelden ondergelopen. Om te voorkomen dat mensen straks te weinig te eten hebben, verstrekt Cordaid Mensen in Nood zaden en geeft zij de bewoners voorlichting over het verbouwen van bonen. Daarnaast geeft Cordaid financiële steun aan partnerorganisatie Caritas Myanmar, die hulp verleent in de vluchtelingenkampen in het getroffen gebied. De vluchtelingen krijgen tijdelijk onderdak en medische zorg en we zorgen ervoor dat hun kinderen weer naar school kunnen gaan.