Terug naar prikbord

Afval in textielcontainers Werkendam

Afval in textielcontainers Werkendam

De textielcontainers in gemeente Werkendam bevatten regelmatig ander afval dan textiel en kleding. Zelfs etensresten, gebruikte luiers en chemisch afval worden in de containers gedumpt. Dit maakt ingezamelde kleding onbruikbaar. Het gaat met de name om de ondergrondse containers in de milieuparkjes.

De gemeente vermoedt dat niet alle inwoners op de hoogte zijn van het afvalbeleid van de gemeente. En daarom hun afval in een willekeurige container stoppen.

Kleding onbruikbaar
Jaarlijks wordt in Nederland maar liefst 135 miljoen kilo textiel weggegooid. Dat is erg zonde. Veel van die kleding en schoenen kan nog een tweede leven krijgen in een ontwikkelingsland of komt in aanmerking voor recycling. De Gemeente Werkendam wil samen met haar inwoners zoveel mogelijk textiel uit het restafval houden.

Koen Lemmens, woordvoerder bij de gemeente: ‘’Wanneer er afval bij de ingezamelde kleding terecht komt, wordt deze vervuild en vaak onbruikbaar. Wij willen onze burgers daarom oproepen om alert te zijn en de juiste zak in de juiste container te deponeren.’’

Het goede doel
De gemeente Werkendam heeft Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood de vergunning verleend voor de inzameling. Met de keuze voor deze charitatieve inzamelaar leveren inwoners met hun textiel niet alleen een bijdrage aan het milieu maar ook aan het goede doel. De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar ontwikkelingsorganisatie Cordaid Mensen in Nood.

Dit jaar worden er dankzij uw kledingdonaties projecten gefinancierd in Bangladesh. Hier vindt u alle inleverpunten.