Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Sam’s Kledingactie houdt zich intensief bezig met het beleid op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Door kleding uit het afval te halen en het een tweede leven te geven laten wij zien dat MVO een duidelijke kernactiviteit is van Sam’s. Sam's beheerst de totale keten, van inzamelen tot sorteren, recyclen en vervezelen. Op basis van Re-wear, Re-cycle en Re-use streeft Green Textile naar Zero Waste: 100 procent recycling.

Naast de zorg voor milieu denkt Sam’s ook aan de maatschappij. Met een lange geschiedenis vanuit Mensen in Nood en Cordaid werken we al decennialang bewust aan het bevorderen van verantwoorde maatschappelijke ontwikkelingen. Sam’s gaat de dialoog aan met stakeholders als Cordaid Mensen in Nood, WE Fashion, vrijwilligers en gemeenten. 

Het vrijwilligersnetwerk is uniek en is een van de sterkten van Sam’s. Daarnaast helpt Sam’s Kledingactie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een zinvolle dagbesteding, onder andere door samen te werken met sociale werkplaatsen.

Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood is partner van MVO Nederland. http://www.mvonederland.nl/partners-en-netwerken/partner.

Sam's Nieuws

Vijf jaar oorlog in Syrië. 12 miljoen mensen, waarvan 6 miljoen kinderen, leven voortdurend in angst. Er is een groot tekort aan voedsel, water en medische zorg. Onze partner Cordaid Mensen in Nood geeft noodhulp.

Eind juli veroorzaakte cycloon Komen grote problemen in Bangladesh en Myanmar. Samen met haar lokale partnerorganisaties zorgt Cordaid Mensen in Nood dat bewoners de draad weer kunnen oppakken.

Bangladesh kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober.

Op de hoogte blijven?

Vul uw e-mailadres in en u ontvangt geregeld onze nieuwsbrief.
Samen goed voor elkaar

Samen goed voor elkaar