Regenseizoen Bangladesh onverbiddelijk

Regenseizoen Bangladesh onverbiddelijk

27-08-2015

Sinds 24 juni zorgt hevige regenval in Bangladesh voor ernstige problemen. De regen veroorzaakt aardverschuivingen en zogenoemde ‘flash floods’.
Dit zijn overstromingen veroorzaakt door regenval in een kort tijdsbestek binnen een betrekkelijk klein gebied. Flash floods kunnen erg gevaarlijk zijn door de snelheid en kracht waarmee het water stroomt. In de afgelopen maanden zijn honderden dorpen overstroomd en duizenden mensen geevacueerd. 

Ook cyclonen razen over. Op 29 juli bereikte cyloon ‘Komen’ de Bengaalse kust. Dit zorgde nog eens voor extra regenval in de al getroffen gebieden waardoor mensen nog kwetsbaarder werden.

Sam's KLedingactie, Bangladesh, Cordaid mensen in Nood
(foto:2014)

Bangladesh kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. De bevolking is dus nog niet verlost van het terugkerende natuurgeweld, dat jaarlijks aan zo’n 8.000 mensen het leven kost(!).

Daarom zijn de preventieve projecten van Cordaid Mensen in Nood zo belangrijk. Sam's Kledingactie steunt deze projecten met de opbrengst van jouw oude kleding.

Lees hier meer over de preventieve projecten van Cordaid Mensen in Nood die wij steunen.

Hier zie je hoe wij dankzij jouw oude kleding geld kunnen doneren aan Bangladesh!

Sam's Nieuws

Projectbeschrijving Sam’s Kledingactie najaar 2017 Zuid-Soedan, bestrijding hongersnood in Unity State

Dhr. en Mevr. Krijsen worden in de bloemetjes gezet als bedankje voor jarenlang vrijwilligerswerk voor Sam's Kledingactie!

Vijf jaar oorlog in Syrië. 12 miljoen mensen, waarvan 6 miljoen kinderen, leven voortdurend in angst. Er is een groot tekort aan voedsel, water en medische zorg. Onze partner Cordaid Mensen in Nood geeft noodhulp.

Op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in en ontvang geregeld onze nieuwsbrief.
Samen goed voor elkaar

Samen goed voor elkaar