Noodhulp voor Syrië

22-02-2016

Noodhulp voor Syrië
Vijf jaar oorlog in Syrië. 12 miljoen mensen, waarvan 6 miljoen kinderen, leven voortdurend in angst. In de crisisgebieden dreigen de inwoners te verhongeren. Bovendien is er geen elektra, waardoor mensen als de avond valt, in het duister en de kou leven. Er is een groot tekort aan voedsel, water en medische zorg. Onze partner Cordaid Mensen in Nood geeft noodhulp.

Gaarkeuken Aleppo
Cordaid Mensen in Nood helpt de mensen in Syrië met noodhulp. In de gaarkeuken van Aleppo worden zo’n 6.300 warme maaltijden per dag bereid en verspreid. Ook zetten we toekomstgerichte hulpprojecten op zoals de kaarsenfabriek in Homs, waarmee we banen creëren en mensen weer een inkomen verdienen. Deze projecten bieden hoop en perspectief.

Sam's Nieuws

Vijf jaar oorlog in Syrië. 12 miljoen mensen, waarvan 6 miljoen kinderen, leven voortdurend in angst. Er is een groot tekort aan voedsel, water en medische zorg. Onze partner Cordaid Mensen in Nood geeft noodhulp.

Eind juli veroorzaakte cycloon Komen grote problemen in Bangladesh en Myanmar. Samen met haar lokale partnerorganisaties zorgt Cordaid Mensen in Nood dat bewoners de draad weer kunnen oppakken.

Bangladesh kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober.

Op de hoogte blijven?

Vul uw e-mailadres in en u ontvangt geregeld onze nieuwsbrief.
Samen goed voor elkaar

Samen goed voor elkaar