Nieuws

Terug naar Nieuws

Goed nieuws uit Oeganda!

Goed nieuws uit Oeganda!

 

Na 77 weken gaat Oeganda weer naar school

Op maandag 10 januari 2022 gaan Oegandese kinderen weer naar school na 77 weken sluiting vanwege COVID - de langste verstoring ter wereld, volgens cijfers van het culturele agentschap van de VN. Alleen de tijd zal leren wat de sociale gevolgen zijn van deze langdurige periode van sluiting.

Cordaid zet zich in om het Oegandese ministerie van Onderwijs en Sport te helpen de her-inschrijving van kinderen naar school te versnellen. Een uitdagende taak, terugdenkend aan mijn jeugd en mijn (gebrek aan) enthousiasme om na de lange zomervakantie weer naar school te gaan...

Cordaid heeft niet alleen ervaring met het betrekken van ouders bij deze campagne, maar ook in het stimuleren van gemeenschappen om de waarde van onderwijs te omarmen. En 'net weer naar school' is niet goed genoeg - Cordaid zorgt ervoor dat scholen klaar en veilig zijn en gemotiveerd om de kwaliteit van het onderwijs continu te verbeteren. Dit verklaart onze benadering van resultaatgebaseerde financiering: https://lnkd.in/gmbHWABq

Ik ben trots op ons werk in het Kamuli-district (en in veel landen in Afrika), geleid door onze gepassioneerde medewerkers Brenda Nanyonga en Ronnie Bashabe, die de extra complexiteit voor meisjes en de belemmeringen voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten begrijpen.

De #NGO-gemeenschap - laten we samenwerken om weer naar school te gaan en het proces van verbetering van de toekomst voor de kinderen van Oeganda nieuw leven in te blazen.

Phil Walton, Cordaid Oeganda