Nieuws

Terug naar Nieuws

Start Voorjaarsacties

Start Voorjaarsacties

Twee keer per jaar organiseert Sam’s Kledingactie met haar vrijwilligersinzamelacties op landelijk niveau. Naast de vaste inleverpunten, worden in het voor- en najaar tijdelijke inzamelpunten opgericht waar mensen gedurende één of meerdere dagen terecht kunnen met hun gebruikte textiel. Sam's Kledingactie steunt ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood in Bangladesh.

Bangladesh heeft het grootste bewoonde deltagebied van de wereld: het Patuakhali district. Het land kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8.000 mensen. En elke ramp weer verliezen mensen hun huizen en bezittingen. Wij Nederlanders winnen gelukkig sinds 1953 het gevecht met het water. Als geen ander hebben we hierin ervaring en expertise opgebouwd. Wij moeten hen, als waterbouwers, toch kunnen helpen?

Help mee met je oude textiel
Dankzij jouw kleding donatie aan Sam’s Kledingactie kan Cordaid Mensen in Nood samen met lokale hulporganisaties de kwetsbare dorpen beschermen. Er worden degelijke dijken aangelegd en er wordt een preventieproject opgezet dat de bevolking leert hoe zij zich voor kunnen bereiden op rampen, zodat ze die op eigen kracht kunnen doorkomen. 

Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood, Bangladesh

Heb jij kleding, schoeisel of huishoudtextiel dat niet meer wordt gebruikt? Vind een vast inleverpunt of een kledingactie bij jou in de buurt! Ook versleten of kapot textiel is welkom. Dit wordt gerecycled. Lees hier ons inzamelbeleid.

LET OP: BRENGACTIES WORDEN MAX. 3 WEKEN VOORAFGAAND AAN DE ACTIE ONLINE GEPLAATST. HOUD ONZE WEBSITE DAAROM GOED IN DE GATEN!