Nieuws

Terug naar Nieuws

Inzamelactie bij De Kledingmakelaar

Inzamelactie bij De Kledingmakelaar

Van 13 tm 17 oktober a.s. houdt De Kledingmakelaar samen met Sam’s Kledingactie een inzamelactie. U kunt dan uw gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken inleveren bij De Kledingmakelaar aan de Korstmos 37, 2914 XB te Nieuwerkerk aan den IJssel. De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat naar Cordaid Mensen in Nood.

Droogte Cyclus Management, Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood, KeniaDe Kledingmakelaar is in 2011 opgericht door Yvonne Kervezee. Als ‘makelaar in kleding’ treed zij op als bemiddelaar in verkoop van kleding, schoenen en accessoires. Het idee achter De Kledingmakelaar is de verkoop van particuliere producten eenvoudiger te maken. ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat daarbij hoog in het vaandel,’ vertelt Yvonne. Vaak wordt kleding die niet meer wordt gedragen bij het afval gegooid. Dat is erg jammer. Door afgedankte kleding via De Kledingmakelaar aan te bieden voor verkoop krijgt kleding een tweede leven. Op deze manier wordt het milieu minder belast.’

Kleding die niet verkocht wordt via de website, doneert De Kledingmakelaar aan Sam’s Kledingactie. ‘Wij organiseren deze inzamelactie om de waardevolle projecten van Sam’s Kledingactie en Cordaid Mensen in Nood extra kracht bij te zetten,’ aldus Yvonne Kervezee.

Wat gebeurt er met de kleding
De ingezamelde kleding wordt opgeslagen in een magazijn, waarna sorteerbedrijven de kleding opkopen. Die sorteren de kleding op soort en maat. Vervolgens gaat de zomerkleding naar Afrika en de winterkleding naar Oost-Europa. Vaak is er in deze landen geen kleding voorhanden. Voor een klein prijsje wordt de kleding verkocht op de lokale markt. Reden voor het verkopen van de kleding is dat mensen in ontwikkelingslanden niet afhankelijk worden van giften, maar gestimuleerd worden om een zelfstandig bestaan op te bouwen. De opbrengst van de verkochte kleding doneert Sam’s aan de noodhulpprojecten van Cordaid Mensen in Nood. Versleten of kapot textiel kunt u ook inleveren. Dit komt in aanmerking voor recycling.

Help Kenia in haar strijd tegen droogte
In 2011 ontstond in de Hoorn van Afrika een ernstige hongersnood als gevolg van langdurige droogte. Vroeger werden natte en droge periodes afgewisseld. Als gevolg van de klimaatverandering komen erge droogteperiodes als in 2011 echter steeds vaker voor. De nomaden op het platteland hebben hier het meeste last van. De jaarlijks terugkomende droogte doorkruist het traditionele systeem van veeteelt van de nomaden, dat eeuwenlang wel goed werkte. Om ervoor te zorgen dat een nieuwe ramp uitblijft, werkt Cordaid samen met getroffen nomaden aan ‘Droogte Cyclus Management’.

Wilt u graag kleding doneren? Maakt u a.u.b. van tevoren even een afspraak met De Kledingmakelaar op welke dag en op welk tijdstip u de zak(ken) wilt komen brengen, dan zullen zij voor u klaar staan. Ook kunt u hier eventueel plastic zakken afhalen. Voor meer informatie over deze actie kijkt u op www.dekledingmakelaar.nl of bel Yvonne Kervezee, 06-26156509.