Nieuws

Terug naar Nieuws

Kom in actie met jouw club!

Kom in actie met jouw club!

Help mee met jouw club, scoren voor het goede doel

Wil je samen met jouw vereniging een bijdrage leveren aan het milieu en de ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood? Word dan inleverpunt voor Sam's Kledingactie! Je kunt ook eenmalig een Kledingactie organiseren met jouw leden. Sam's helpt graag met het genereren van publiciteit voor uw depot. Er is ook de mogelijkheid jouw eigen club te sponsoren. Kleine moeite, groot gebaar!

Een inleverpunt starten
Wanneer je als vereniging een inleverpunt opstart, biedt Sam’s je de keuze uit drie verschillende inzamelbakken, afhankelijk van de beschikbaar gestelde ruimte (min. 2m2). Sam’s Kledingactie bezorgt de inzamelbak op locatie en zorgt voor tijdige lediging. Je hebt de mogelijkheid om kleding inleverpunt te worden (Kleding, schoeisel en huishoudtextiel) of alleen gebruikte schoenen in te zamelen. Schoenen zijn erg waardevol voor de Kledingactie. Bovendien is het een kleine moeite voor leden om een oud paar mee te nemen naar de club. Deze optie is met name aantrekkelijk wanneer je weinig extra opslagruimte heeft. 

Een Kledingactie organiseren 
Een Kledingactie is een tijdelijke (eenmalige) inzamelactie. Jouw verenigingsgebouw fungeert dan een of enkele dagen als inleverpunt voor gebruikt textiel. In overleg met Sam’s Kledingactie bepaal je wanneer de kledinginzameling gaat plaatsvinden. Meestal is dit in het voor- of najaar omdat de mensen dan de kleding in hun kasten opruimen. Daarna wordt er samen gekeken welke materialen je het beste kunt inzetten om zo veel mogelijk aandacht voor je actie te krijgen.

Sam Sam actie - Kom in actie voor jouw club
Bezuinigingen hebben voor steeds meer verenigingen en sportclubs gevolgen. Om deze organisaties tegemoet te komen, heeft Sam's Kledingactie de Sam-Sam actie in het leven geroepen. 
Sam-Sam betekent dat wanneer je inleverpunt bent, jouw organisatie een standaard vergoeding ontvangt per ingezamelde kilo textiel of schoeisel. Ideaal als extraatje voor de gezamenlijke clubkas. En een eerlijke deal voor alle partijen: Sam-Sam! 

Wil jij met jouw sportclub of vereniging kleding inzamelen voor de projecten van Cordaid Mensen in Nood én jouw eigen activiteiten sponsoren?