Nieuws

Terug naar Nieuws

Nu eenvoudig afval scheiden met de gratis Recyclemanager

Nu eenvoudig afval scheiden met de gratis Recyclemanager

Ook Sam’s Kledingactie doet mee!

recyclemanager, app, sam's kledingactieAfval scheiden doen we al goed in Nederland. Sam’s Kledingactie zamelt dankzij uw hulp jaarlijks ruim 3 miljoen kilo gebruikt textiel in: textiel dat anders in het afval verdwijnt. Toch kan het nog veel beter. Weet u bijvoorbeeld ook waar u terecht kunt met uw lege baterijen? Of uw kapotte magnetron? De Recyclemanager helpt je daarbij, en geeft direct antwoorden op de vragen ‘Wat mag in welke afvalbak?’, ‘Waar kan ik mijn afval wegbrengen?’, ‘Wanneer wordt het opgehaald?’ en ‘Wat gebeurt er met afval na het inleveren?’

Dankzij een unieke samenwerking van afvalorganisaties, gemeenten, ministerie van Infrastructuur en Milieu en Milieu Centraal is de complete informatie rondom deze vragen samengebracht in één. Op dit moment doen 20 gemeenten mee met de Recyclemanager.

 

Als jouw gemeente meedoet, kun je gebruik maken van de ‘Afvalkalender’. Bij de ‘Afvalkalender’ in de Recyclemanager zie je de eerstvolgende ophaalmomenten bij jou in de straat en kun je een jaaroverzicht printen. Met de app kun je ook een herinnering instellen om de bak buiten te zetten. Dit maakt afval scheiden voor jou  een stuk makkelijker!

De volgende organisaties nemen deel in de app:

- ARN
- BKN
- BRBS Recycling
- Humana
- KICI
- Milieu Centraal
- MVO
- Nedvang
- RecyBEM
- Reshare
- Sam’s Kledingsactie
- Stichting Batterijen (Stibat)
- Vereniging Afvalbedrijven
- Vlakglas Recycling Nederland
- Wecycle

 

De Recyclemanager app is gratis beschikbaar voor Android en iOS. De informatie vind je ook op:  www.recyclemanager.nl.