Nieuws

Terug naar Nieuws

Het verhaal van vrijwilliger Rinus Romme

Het verhaal van vrijwilliger Rinus Romme

Morgen is onze hardwerkende vrijwilliger en ‘promotiematerialenman’ Rinus Romme jarig! Hij wordt dan 67 jaar oud. Omdat hij morgen niet aanwezig is bij Sam’s feliciteerden wij hem vandaag al vast. Directeur Jan Jongedijk verblijdde hem met een klein kadootje, en de afdeling communicatie greep dit moment aan om deze trouwe vriend van Sam’s eens te onderwerpen aan een kort interview voor onze nieuwe testimonia- pagina op de website!

Rinus is de enige vrijwilliger bij Sam’s die op het kantoor van de stichting werkzaam is. Voor aanvang van de brengacties - in voor- en najaar – komt Rinus een dag in de week langs om al het promotiemateriaal voor te bereiden. Rinus verzamelt het materiaal en snijdt alle posters en flyers netjes op maat. Vervolgens gaat het in enveloppen, op weg naar alle vrijwilligers die een inzamelpunt hebben tijdens de brengacties. Door dit promotiemateriaal op te hangen en uit te delen, raakt iedereen op de hoogte van de kledinginzameling en kan er zoveel mogelijk kleding worden ingezameld.

Rinus is met Sam’s Kledingactie in aanraking gekomen via Cordaid Mensen in Nood. Daar werkte hij ook al als vrijwilliger nadat ‘zijn eigen club’, zoals hij zelf zegt, steeds kleiner werd. ‘Zijn eigen club’ dat zijn de Fraters van Tilburg. De Fraters van Tilburg hebben zich bijzonder ingezet voor het katholiek onderwijs in Nederland. Niet alleen stichtten zij vele scholen, maar zij ontwikkelden ook zelf onderwijsmethodes. Generaties schoolkinderen leerden en leren lezen aan de hand van de methode Veilig leren lezen van frater Caesarius Mommers, de leesvader van Nederland.

Ook Rinus was in die tijd actief als onderwijzer op de basisschool. Tot 1984 gaf hij les aan de onderbouw en daarna ging hij op het secretariaat van de fraters werken. Dat is geen fulltime job, en vandaar dat hij tijd heeft om zich als vrijwilliger bij Sam’s in te zetten. Dit jaar voor het 17de jaar! Daar zijn we bij Sam’s erg blij om. Wij wensen Rinus een mooie verjaardag toe en nog vele jaren!