Kledinginzameling

Kledinginzameling is van groot belang voor Mensen in Nood. Sam's Kledingactie steunt met de opbrengst van de ingezamelde kleding noodhulp- en wederopbouwprojecten van Cordaid Mensen in Nood. De kledinginzameling geschiedt met behulp van een uitgebreid, landelijk vrijwilligersnetwerk. Zo zamelen we zo veel mogelijk gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel in om deze uiteindelijk tegen goede prijzen te verkopen. Met de opbrengst van de inzameling steunen wij verschillende projecten. Wilt u  ook Sams's Kledingactie helpen en daarmee projecten in derdewereld landen steunen?

Projecten financieren met kleding

Door kledinginzameling wordt het voor Sam's Kledingactie mogelijk om mensen in nood te steunen. Sam's Kledingactie steunt al jaren verschillende projecten over de hele wereld.  Zo steunen wij projecten in Kenia, waar de lokale bevolking al jaren worden geteisterd door droogte door de klimaatveranderingen. Ook steunen wij projecten in India, waar kansarmen een nieuwe kans op een zelfstandig leven krijgen. Deze projecten worden gerealiseerd door Sam’s Kledingactie in samenwerking met het kledingmerk WE Fashion.

Oude kleren verzamelen en inleveren

Bent u op zoek naar een goed doeleinde voor de kleding die u niet meer draagt? U kunt uw oude kleding inleveren bij een kledingcontainer of inzamelpunt van Sam's Kledingactie. De volgende kledingstukken ontvangen wij graag: 

  • gebruikte kleding in draagbare staat;
  • schoenen en sokken;
  • ondergoed en lingerie; 
  • tassen en accessoires;
  • handoeken en andere huishoudtextiel.

Deze kleren en overige zaken ontvangen wij graag schoon en in een gesloten (vuilnis)zak. Het is handig als u schoenen aan elkaar bindt, zodat het een compleet paar blijft. Er zijn ook zaken die wij liever niet ontvangen. Twijfelt  u? Bekijk hier dan wat wel en niet in mag leveren. 

 

Kledinginzameling methodes

Over het hele land verspreidt staan er kledinginzameling containers van Sam’s Kledingactie waar u uw oude kleding kunt doneren. U kunt ook meehelpen door net als vele vrijwilligers uw garage of berging beschikbaar te stellen voor kledinginzameling. Wilt u vrijwilliger worden of meer informatie over hoe u kunt helpen? Neem dan contact met ons op.