Kledingcontainer

Kledingcontainers van Sam's kledingactie zijn te vinden door heel Nederland. Sam’s Kledingactie steunt met de opbrengst van kledinginzameling in kledingcontainers diverse projecten van Cordaid Mensen in Nood. Zo zamelen we zo veel mogelijk gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel in om deze tegen goede prijzen te verkopen. In ons inzamelbeleid staat beschreven wat er wel en niet in een kledingcontainer mag. Samen steunen we belangrijke ontwikkelingsprojecten én helpen we mensen aan betaalbare kleding!
 

Inleverpunten in Nederland

Over het hele land staan kledingcontainers van Sam’s Kledingactie verspreid. Vaak staan deze bij:

  • kerken;
  • scholen;
  • instellingen.

Hier kan iedereen terecht met oude kleding. Elke kledingcontainer wordt beheerd door een vrijwilliger en regelmatig geleegd door chauffeurs van Sam’s Kledingactie.
 

Kleding verzamelen

Wij verkopen de gedoneerde kleding aan sorteerbedrijven. Met dit geld steunen wij projecten van Cordaid Mensen in Nood en de kleding gaat naar landen buiten de Europese Unie. Voornamelijk naar Afrika en Oost-Europa waar grote behoefte is aan tweedehands kleding. Met de opbrengsten van de kleding worden onder andere projecten in Kenia, Bangladesh en India gesteund. Met Sam’s Kledingactie helpen we meerdere goede doelen in één! Helpt u mee?

Een container bij u in de buurt

Heeft u nog oude kleding liggen en wilt u hulpbehoevende mensen helpen? Lever dan uw oude kleding in bij de een kledingcontainer in uw buurt. U kunt ook vrijwilliger worden en helpen om nog meer kleding in te zamelen. Bekijk gerust onze website voor meer informatie. U kunt meer lezen over onze acties, werkwijze en de projecten die wij steunen.