Oude kleding inleveren

Oude-kleding-inleveren-Sam’s-Kledingactie

Oude kleding inleveren is een laagdrempelige manier om mensen in nood te helpen. Miljoenen mensen in rampgebieden moeten zien te overleven. Sam’s Kledingactie zet zich in voor deze mensen door ingeleverde oude kleding tegen goede prijzen te verkopen. Met de opbrengst van ingeleverde oude kleding steunen wij verschillende projecten van ontwikkelingsorganisatie Cordaid Mensen in Nood.

INZAMELEN VAN OUDE KLEDING

U kunt ook diverse projecten wereldwijd steunen door uw oude kleding in te leveren. Een voorbeeld van zo’n project is de steun aan de lokale bevolking in Kenia die al jaren worden geteisterd door droogte vanwege de klimaatveranderingen. Door uw oude kleding in te leveren bij een inzamelpunt van Sam’s Kledingactie kunt u ook een project steunen. Wij verkopen de ingezamelde kleding aan sorteerbedrijven. Met het geld steunen wij de ontwikkelingsprojecten en de kleding gaat naar landen buiten de Europese Unie waar grote vraag is naar betaalbare kleding.

Wat verzamelen wij?

U kunt uw oude kleding doneren op verschillende inleverpunten door het land. Er zit een aantal regels verbonden aan wat wij wel en niet verzamelen. U kunt bij ons terecht met:

  • Draagbare kleding
  • Lingerie
  • Schoenen en sokken
  • Tassen en accessoires
  • Huishoudtextiel

Wij accepteren geen vuile kleding, speelgoed en knuffels, afval, kussens & dekbedden en vloerbedekking.

OUDE KLEDING INLEVEREN BIJ SAM'S KLEDINGACTIE

Over het hele land verspreid staan kledingcontainers waar u uw oude kleding kunt inleveren. Daarnaast stellen vrijwilligers over het hele land hun schuur of garage beschikbaar om oude kleding in te zamelen. U kunt ook zelf een kledingactie bedenken waarbij mensen oude kleding inleveren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Sam's Nieuws

Projectbeschrijving Sam’s Kledingactie najaar 2017 Zuid-Soedan, bestrijding hongersnood in Unity State

Dhr. en Mevr. Krijsen worden in de bloemetjes gezet als bedankje voor jarenlang vrijwilligerswerk voor Sam's Kledingactie!

Vijf jaar oorlog in Syrië. 12 miljoen mensen, waarvan 6 miljoen kinderen, leven voortdurend in angst. Er is een groot tekort aan voedsel, water en medische zorg. Onze partner Cordaid Mensen in Nood geeft noodhulp.

Op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in en ontvang geregeld onze nieuwsbrief.
Samen goed voor elkaar

Samen goed voor elkaar