Kledingactie

Kledingactie-kledingdepot-Sam's-KledingactieSam's Kledingactie helpt miljoenen mensen wereldwijd die moeten zien te overleven. Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood zamelt kleding in en steunt met de opbrengst noodhulp- en wederopbouwprojecten van Cordaid Mensen in Nood. Hierdoor krijgen hulpbehoevenden ondersteuning voor het opbouwen van een betere toekomst. De kledingactie komt tot stand met behulp van een landelijk vrijwilligersnetwerk.

Projecten

Met de opbrengst van een kledingactie worden diverse projecten wereldwijd gesteund. Zo wordt jaarlijks in Nederland de Roparun georganiseerd. Dit is een estafetterun van Parijs en Hamburg naar Rotterdam om geld op te halen voor de bestrijding van kanker. Sam’s Kledingactie ondersteunt dit waardevolle initiatief. Een ander project is de dijkreparatie in Bangladesh, een land dat regelmatig wordt getroffen door overstromingen en orkanen.
 

Kledingacties bij u in de buurt

In het voor- en najaar organiseren vrijwilligers van Sam’s Kledingactie ‘kledingacties’ door heel het land. Naast de vaste inleverpunten worden tijdelijke inleverpunten opgericht waar mensen gedurende één of meerdere dagen terecht kunnen met hun gebruikte textiel. Lever ook uw oude kleding in bij uw dichtstbijzijnde inleverpunt of neem contact met ons op voor meer informatie.

Sam's Nieuws

Projectbeschrijving Sam’s Kledingactie najaar 2017 Zuid-Soedan, bestrijding hongersnood in Unity State

Dhr. en Mevr. Krijsen worden in de bloemetjes gezet als bedankje voor jarenlang vrijwilligerswerk voor Sam's Kledingactie!

Vijf jaar oorlog in Syrië. 12 miljoen mensen, waarvan 6 miljoen kinderen, leven voortdurend in angst. Er is een groot tekort aan voedsel, water en medische zorg. Onze partner Cordaid Mensen in Nood geeft noodhulp.

Samen goed voor elkaar

Samen goed voor elkaar