Kleding inzameling

Kleding inzameling voor miljoenen mensen in rampgebieden is het doel van Sams Kledingactie. Wij zetten ons in door oude kleding op te halen. Wij zamelen zo veel mogelijk gebruikte kleding, huishoudtextiel en schoenen in om deze tegen goede prijzen te verkopen. Met de opbrengst van de kleding inzameling worden diverse projecten van Cordaid Mensen in Nood gesteund. Hierdoor krijgen hulpbehoevenden ondersteuning voor het opbouwen van een betere toekomst.

ONZE PROJECTEN

Met onze kleding inzameling acties steunen wij diverse projecten wereldwijd. Een voorbeeld van zo’n project is de dijkreparatie in Bangladesh, een land dat regelmatig wordt getroffen door overstromingen en orkanen. Cordaid Mensen in Nood is op zoek gegaan naar een manier om dijken te repareren in Bangladesh. Mede dankzij onze kleding inzameling acties is er geld opgehaald om deze dijk te verstevigen. Wij verkopen de kleding namelijk aan sorteerbedrijven. Met dat geld steunen wij acties zoals de dijkreparatie en de kleding zelf gaat naar landen buiten de Europese Unie die het hard nodig hebben.

Kleding doneren

Wilt u meer weten over het doneren van kleding? Het werkt zo: u doneert kleding op een inzamelpunt, dit wordt (zo milieuvriendelijk mogelijk) opgehaald door onze chauffeurs. Daarna verkopen wij de kleding aan sorteerbedrijven. Met het geld steunen wij ontwikkelingsprojecten en met de kleding steunen wij landen buiten de Europese Unie, voornamelijk in Afrika en Oost-Europa, waar behoefte is aan goede tweedehands kleding.

STEUN DE KLEDING INZAMELING

Wilt u Sam’s Kledingactie ook steunen met kleding inzameling? Doneer dan uw kleding bij de dichtstbijzijnde kledingcontainer of depot. U kunt ook meehelpen als gemeente of bedrijf. Neem voor meer informatie over kleding inzameling contact met ons op.